Modifikácie úlohy okružných jázd s minimalizáciou emisií - Šofranko, Miroslav
Prehľad moderných modifikácií tradičných prístupov riešenia okružných problémov s cieľom minimalizácie spotreby paliva a znižovaním produkcie emisií CO2 do ovzdušia prostredníctvom úlohy EVRP-VC (Emissions Vehicle Routing Problem – Vehicle Category), ktorej cieľom je minimalizovať spotrebu paliva, respektíve emisie CO2 namiesto jazdnej vzdialenosti.