Teória sociálneho štátu - Damašková, Tatiana, 1969-
Analýza súčasného stavu rozvoja teórie sociálneho štátu a jej aplikácia na modernu ekonomiku. Pojem sociálneho štátu, vývinové tendencie a obsah tohto pojmu. Analýza súčasného postavenia konceptu sociálneho štátu v realite dnešnej turbulentnej globálnej ekonomiky. Obsah a rozsah sociálneho štátu jeho udržateľnosť, či neudržateľnosť v súčasných podmienkach globalizujúcej sa svetovej ekonomiky.