Vplyv medzinárodnej hospodárskej a finančnej krízy na prihlasovanie a registráciu patentov a dizajnov - Kittová, Zuzana, 1975-
Príspevok na základe sledovania hospodárskeho vývoja a vývoja v prihlasovaní a registrácii patentov a dizajnov v rokoch 2008 až 2013 v EÚ i vo svete a následnej komparácie s vývojom v Číne vyhodnocuje vplyv medzinárodnej hospodárskej a finančnej krízy na inovatívnu činnosť. Ako ukazovatele hospodárskeho vývoja slúžia na účely tohto príspevku údaje o reálnom HDP a exporte. Zdrojom údajov sú štatistické databázy významných svetových organizácií, ako sú Svetová banka, Svetová obchodná organizácia, Svetová organizácia duševného vlastníctva, Eurostat.