Komparácia inovačných stratégií vybraných krajín EÚ - Sedláček, Martin
Porovnanie vybraných krajín Európskej únie z hľadiska ich inovačnej výkonnosti s akcentom na oblasť ľudských zdrojov. Existuje viacero faktorov, ktoré výraznou mierou vplývajú na rozvoj daného regiónu. Podľa Innovation Union Scoreboard je oblasť ľudských zdrojov jedinou dimenziou, v ktorej je Slovenská republika a jej regióny nad úrovňou priemeru európskych krajín. Výrazne však zaostávame za špičkovými krajinami. Súčasné trendy a analýza úspešnej inovačnej stratégie vybraných krajín a identifikácia možnosti transferu skúseností a ich implementáciu do inovačnej stratégie rozvoja regiónov v SR najmä v dimenzii ľudských zdrojov.