Neverbálna komunikácia ako manažérska zručnosť - Kubica, Milan, 1958-
Význam neverbálnej komunikácie v manažérskej praxi. V súčasnosti je manažérska komunikácia mnohokrát málo efektívna, nakoľko manažéra od ľudí vzďaľuje a nepribližuje ho k nim. Často sa totiž stáva, že pri osobnom stretnutí zlyhá komunikačný proces práve na neverbálnej komunikácii, keď nastáva nesúlad medzi hovorenou rečou a neverbálnou zložkou. Komunikácia je prostriedok, ktorým si medzi sebou ľudia vymieňajú informácie. Aby táto výmena mohla nastať, potrebujeme používať slová, prípadne symboly, aby sme mohli verbalizovať naše myšlienky.