Mizí lídři, stávají se z nich správci firem vlastněných cizinci - Kejhová, Hana
Väčšina ekonomiky v Českej republike je subdodavateľská, t. j. bez priamej naviazanosti na konečného spotrebiteľa. Pozícia českých manažérov. Škodiace závislé vzťahy v podnikaní. Vlastníci a manažment. Závislosť krajiny na cudzom kapitále. Inovácie a investície do vedy a výskumu. Dvojrýchlostná ekonomika v Európe. Hospodárska politika a verejná správa. Úspešné české firmy.