Inštitút verejnej zbierky - Kordošová, Alena, 1970-
Inštitút verejnej zbierky predstavuje jeden zo základných zdrojov financovania neziskových organizácií, ktorý pomáha napĺňaniu ich hlavného poslania. Verejné zbierky sú právne upravené zákonom č. 162/2014 Z. z. o verejných zbierkach. Nezisková organizácia je povinná si zriadiť osobitný účet, na ktorom sa budú zhromažďovať príspevky a z ktorého sa budú vykonávať úhrady spojené s použitím čistého výnosu zbierky.