Význam účtovníctva pri zmene vlastníckych štruktúr - Máziková, Katarína
V čase hospodárskej krízy obchodné spoločnosti, ktoré by boli schopné naďalej vykonávať svoju činnosť, ale sa dostali do platobnej neschopnosti, hľadajú cesty ako ďalej fungovať. Jednou z možností je aj zrušenie spoločnosti bez likvidácie formou zlúčenia, splynutia alebo rozdelenia. Reštrukturalizácia sa môže uskutočniť iba na základe informácií, ktoré poskytuje účtovníctvo.