Nové trendy v riadení ľudských zdrojov - Grenčíková, Adriana
Vplyv vonkajšieho a vnútorného prostredia organizácie na tvorbu koncepcie riadenia ľudských zdrojov. Prostredie v ktorom žijeme je výrazne ovplyvňované novými technológiami a technikami, ako aj zavádzaním nových aplikácií. V dôsledku toho sa menia požiadavky na pracovnú silu, na jej zručnosti a schopnosti a aj na jej flexibilitu. Zároveň, so vstupom novej generácie na trh práce, sa menia aj požiadavky pracovnej sily na zamestnávateľov. Do popredia sa dostáva trend nepracovať pre jedného zamestnávateľa celý život a trend nezávislosti. Potencionálne talenty sa sami stávajú zamestnávateľmi a vytvárajú nové konkurenčné prostredie s novými flexibilnými metódami riadenia oproti zastaranému spôsobu myslenia manažérov niektorých podnikov. Tento trend ovplyvňuje situáciu na trhu práce. Kvalitná pracovná sila sa stane výhodou najmä pre toho, kto ponúkne zaujímavejšie podmienky práce, pričom sa nebude jednať len o finančné ohodnotenie, ale najmä o vzťah zamestnávateľa k svojim zamestnancom.