Porovnanie zeleného verejného obstarávania v SR, ČR a Poľsku - Gusenicová, Miroslava
Zelené verejné obstarávanie (GPP – green public procurement) je proces, akým sa snažia verejné orgány zahŕňať environmentálne požiadavky do verejného obstarávania tovarov, služieb a stavebných prác. Príspevok je venovaný problematike vývoja zeleného verejného obstarávania na Slovensku, teoretickým východiskám a praktickým skúsenostiam s realizáciou GPP v SR, ako aj komparácii vývoja a stavu GPP v SR v porovnaní s ČR a Poľskom.