Vojenská prehliadka v Pekingu - Škvrnda, František
Vplyv vzniku Čínskej ľudovej republiky na usporiadanie moci vo svete a jej cesta k superveľmocenskému postaveniu. Niektoré historicko-sociologické súvislosti pekinskej prehliadky. Reakcia Západu na vojenskú prehliadku v Pekingu.