Kulturéma v kontexte podporného dokumentu - Kvapil, Roman, 1971-
Autor sústreďuje pozornosť na pojmy kulturéma a podporný dokument, v rámci ktorých na príklade vybraných textov analyzuje, či sú v nich prítomné elementy kultúry (kulturémy). K vybraným definíciám pojmu kulturéma. Podporným dokumentom sa rozumie východiskový text, ktorý slúži na prijímanie informácií o kultúrnom etniku. Kulturéma v podpornom dokumente. Kulturologické smerovanie v slovenskej rusistike. Príklady vhodných a nevhodných podporných dokumentov.