Prijímnie pravidiel pre oblasť účtovníctva na úrovni Európskej únie - Mokošová, Daša, 1979-
Európska komisia, Európsky parlament a Rada sú primárnymi orgánmi EÚ v legislatívnom procese prijímania pravidiel. Na pripomienkovaní pravidiel pre účtovníctvo sa zúčastňujú aj výbory, alebo expertné skupiny. Na pripomienkovaní účtovníckych smerníc sa podiela Kontaktný výbor a na pripomienkovaní IFRS sa podiela Regulačný výbor pre účtovníctvo, EFRAG.