Vzdelávanie v oblasti druhého odborného jazyka na Ekonomickej univerzite - Ondrušová, Terézia, 1978-
V príspevku sú predstavené výsledky vlastného výskumu na konkrétnom príklade externých študentov jednotlivých fakúlt Ekonomickej univerzity s cieľom zistiť, ako vo svojej profesionálnej praxi využívajú kompetencie z cudzích jazykov. Viacjazyčnosť ako ideál EÚ. Viacjazyčnosť nie je v prípade Slovenska len vzdialeným ideálom, ale bežnou praxou.