Zahraničněpolitické strategie malých států v současném mezinárodním prostředí - Zemanová, Štěpánka
Chápanie pojmu malý štát v štyroch generáciách výskumu. Špecifiká zahraničnej politiky malých štátov. Defenzívna stratégia malých štátov v medzinárodnom prostredí. Ofenzívna stratégia malých štátov v medzinárodnom prostredí. Od kreatívnej aplikácie defenzívnych a ofenzívnych stratégií k dômyselnej zahraničnej politike malého štátu.