Vplyv turizmu na výber miestnych daní v obci Podhájska - Šabíková, Ingrid
Podhájska je významnou kúpeľnou obcou, ktorá patrí do Novozámockého okresu a do Nitrianskeho samosprávneho kraja s počtom 1 043 obyvateľov. V obci Podhájska sa nachádza významný liečivý termálny prameň, pochádzajúci ešte z treťohorného žriedla, ktorého zloženie vody je porovnateľné s vodou Mŕtveho mora. Daňové príjmy obce z miestnych daní.