Vysokoškolský učiteľ ako riadiaci subjekt výchovno-vzdelávacieho procesu - Novák, Jaromír, 1978-
Každý učiteľ sa ako riadiaci subjekt vo vyučovacom procese dostáva do pozície manažéra. Medzi základné manažérske činnosti sa najčastejšie radia: plánovanie, organizovanie, vedenie ľudí a kontrola. Uplatnenie každej z týchto manažérskych činností v práci vysokoškolského učiteľa.