Mýty o starnutí Európy - Lehuta, Michal
Dlhodobé zhoršovanie pomeru pracujúcich k dôchodcom. Vplyv tohto pomeru na verejné príjmy a výdavky. Talianske obyvateľstvo do veľkej miery zostarnuté už dnes. Zvyšovanie veku odchodu do dôchodku. Situácia vo Francúzsku. Starnutie najviac ohrozuje Slovinsko, Maltu, Belgicko, Nemecko aj Slovensko.