Tlmočenie v profesii sprievodcu cestovného ruchu - Molnárová, Andrea
Komplexné spracovanie povolania sprievodcu cestovného ruchu a tlmočníka. Príbuznosti a odlišnosti týchto dvoch povolaní v kontexte sprevádzania zahraničných turistov. Špecifiká sprievodcovského tlmočenia a tlmočenia v cestovnom ruchu. Lingvistické aspekty s akcentom na nemecký a anglický jazyk v rámci verbálnej komunikácie, a taktiež prvky neverbálnej komunikácie a ich vplyv na proces tlmočenia.