Zdravotná turistika priváža ročne milióny pacientov - Blažej, Ján
Chorí ľudia si čoraz častejšie a cielene vyberajú liečenie po svete, aj v lacnejších krajinách. Americký portál Patients beyond borders (pacienti bez hraníc) je adresárom a sprievodcom osvedčenými a odporúčanými zahraničnými klinikami. Zdravotná turistika sa stala spôsobom podnikania. Najviac vyhľadávané krajiny. Maďarskí stomatológovia s dobrou povesťou. Chvályhodná úroveň kubánskej medicíny.