Load balancing location of Emergency medical service station - Jánošíková, Ľudmila
Rozhodujúcou úlohou úspešného a efektívneho záchranného lekárskeho systému je rozmiestnenie pohotovostných staníc a počet sanitiek pôsobiacich v danej oblasti. Prerozdelenie existujúcich staníc EMS v Slovenskej republike vypočítaný pomocou heuristického prístupu a modelovaný pomocou matematického programovania.