Cost and reimbursement analysis of selected hospital diagnoses via activity-based costing - Popesko, Boris
V dôsledku neustáleho zvyšovania nákladov v zdravotníctve budú musieť nemocnice využívať pokročilejší manažment a nové ekonomické nástroje. Presnosť výpočtu nákladov závisí na použitej kalkulačnej metóde a vedie k ich správnemu rozdeleniu. Metodika ABC umožňuje presnejší odhad nákladov na jednotlivých pacientov a tiež vytvára celý rad ďalších informácií o nákladoch.