Medzinárodný pohyb pracovných síl z pohľadu teórií medzinárodného obchodu - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Príčiny pohybu pracovných síl. Top 20 najväčších tokov medzi krajinami v období 2005 - 2010. Ekonomické efekty pohybu pracovných síl. Analýza účinkov pohybu pracovných síl. Rybczynského efekt prílevu pracovných síl. Efekty migrácie na materskú a hostiteľskú krajinu. Mobilita pracovných síl v Európe. Emigračné a imigračné toky v 10 regiónoch sveta v období 2005 -2010.