Key Factors and Barriers of Business Intelligence Implementation - Mesároš, Peter
Definícia a význam BI pre podnik. Prístupy k implementácii BI v podniku (3). Bariéry v implementácii BI: nedostatočná kvalifikácia a nezáujem, nízka kvalita zdrojov dát, neschopnosť akceptovať zmeny v riadení podniku. Faktory úspešnej implementácie BI: silný sponzor, kompetenčné centrum, kvalitné zdroje dát, úzka spolupráca oddelení podniku, otvorená korporátna kultúra, správne nástroje a podpora a rozsah riešení problémov v celom rozpätí podniku.