Vedec, ktorý dostal chudobu do centra pozornosti - Lehuta, Michal
Nobelova cena za ekonómiu tento rok udelená pôvodom škótskemu ekonómovi Angusovi Deatonovi "za analýzu spotreby, chudoby a blahobytu". Prínos A. Deatona.