Účtovanie aktivácií - Mintál, Ján
V rámci účtovníctva sa prostredníctvom aktivácie eliminuje vplyv nákladov vnútroorganizačných služieb na výsledkoch hospodárenia a zároveň sa ovplyvňuje hodnota buď dlhodobého majetku alebo zásob účtovnej jednotky.