Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci v školách - Mikula, Jozef
Starostlivosť o ochranu zdravia pri práci, výchove a vyučovaní, ako rovnocenná a neoddeliteľná súčasť prípravy, realizácie a hodnotenia výchovno-vzdelávacieho procesu. Zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci sa bezprostredne vzťahuje aj na školy a školské zariadenia. Povinnosti škôl a školských zariadení pri bezpečnosti a ochrane zdravia zamestnancov.