Prípadová štúdia hodnotenia konkurencieschopnosti spoločnosti na globálnom trhu - Malega, Peter
Súčasné trhové prostredie nevytvára najvýhodnejšie podmienky na realizáciu všetkých plánov a stratégií podnikov, čo je následkom doznievajúcej hospodárskej krízy a nedôvery zo strany spotrebiteľov. Byť konkurencieschopný znamená využiť príležitosti, ktoré trh ponúka a obrátiť ich vo svoj prospech prostredníctvom správne zvolenej konkurenčnej stratégie so získaním konkurenčnej výhody oproti súperovi. Životnosť podniku závisí od jeho schopností uplatniť sa na rýchlo sa vyvíjajúcom konkurenčnom trhu, prilákať nových zákazníkov a snahou zabezpečiť si tak výhodnejšiu trhovú pozíciu než jeho konkurenti. Charakteristika vybranej spoločnosti a konkurencie.