Neaktívna a aktívna pracovná pohotovosť - Matlovičová, Iveta
Pracovná pohotovosť - čas, v ktorom je zamestnanec pripravený na výkon práce podľa pracovnej zmluvy, ktorá v odôvodnených prípadoch na zabezpečenie nevyhnutných úloh musí byť vykonaná nad rámec rozvrhu pracovných zmien. Aktívna a neaktívna pracovná pohotovosť. Mzda a mzdové zvýhodnenie za výkon aktívnej pracovnej pohotovosti.