Porovnanie slovenských regiónov na základe metód triedy PROMETHEE - Brezina, Ivan, ml
Možnosť využitia kvantitatívnych metód (konkrétne metódy PROMETHEE II.) pri komparácii regiónov. Porovnávanie regiónov na základe viacerých indikátorov. Prezentované výsledky sú prevedené na reálnych dátach získaných zo ŠÚ SR a výsledky sú demonštrované vo finálnej tabuľke. Sila regiónov na Slovensku je vo veľkej miere závislá od vzdialenosti od najsilnejšieho z región v SR, teda Bratislavského kraja.