Geopolitický vývoj na východnej hranici Európy a jeho vplyv na budúcu kooperačnú politiku Európskej únie s Euroázijským regiónom - Čiderová, Denisa, 1977-
Integračné a kooperačné ambície Európy. Európska susedská politika. Východné partnerstvo. Čiernomorská synergia - premostenie medzi pôsobením EÚ, Turecka a Ruskej federácie. Stratégia EÚ pre strednú Áziu. Spoločenstvo nezávislých štátov. Colná únia medzi Ruskom, Bieloruskom a Kazachstanom. Projekt Eurázijskej únie.