Ingerencia suverénnych faktorov krajiny na vývoj rizika globálneho prostredia - Hocman, František, 1983-
Globálne riziká - definovanie pojmu. Politické riziká, makroriziká, mikroriziká - pojmy, definície. Špekulačné bubliny. Riziká pri menovej reforme (politické riziká), nie sú neznáme ani na území nášho štátu.