Digitalizácia a automatizácia v priemysle - východiská - Gregor, Milan
Globalizácia ako reálna etapa vývoja ľudskej spoločnosti, ktorá priniesla niektoré pozitíva, avšak v jej priebehu sa objavili aj negatívne vývojové črty. Hlavné hnacie sily technického pokroku - digitalizácia a automatizácia, umelá inteligencia a nanotechnológie.