Kontextové súvislosti v úvahách o slovenskej rusistike - Kvapil, Roman, 1971-
Interkultúrna dimenzia komunikačného procesu v cudzojazyčnom vyučovaní. Zjednotené poňatie výučby európskych jazykov. Iné súvislosti interkulturality vo výučbe cudzieho jazyka. Angličtina ako lingua franca. Súčasné postavenie ruštiny ako lingua franca. Budúcnosť ruštiny ako jazyka lingua franca.