K niektorým lingvodidaktickým osobitostiam hospodárskej korešpondencie v ruskom jazyku - Hudíková, Stanislava, 1981-
Ruská federácia ako významný obchodný partner Slovenska. Obchodná korešpondencia v ruskom jazyku. Používanie pojmov dopyt a ponuka v ruskom jazyku. Objednávka a reklamácia ako súčasti obchodnej korešpondencie. Preberanie cudzích jazykových prvkov, predovšetkým anglicizmov.