Dodanie tovaru oslobodené od DPH - Jarošová, Beáta
Pri dodaní tovaru vzniká daňová povinnosť, okrem výnimiek, kedy je dodanie tovaru oslobodené od dane - takýmito prípadmi sú dodanie tovaru do iného členského štátu (intrakomunitárne dodanie) a vývoz tovaru (dodanie tovaru do nečlenského štátu EÚ).