Počítačové programy a zmluvné vzťahy v novom právnom rámci v SR - Ondrejková, Anna
Aktuálny právny rámec, ktorý súvisí s tvorbou, dodávkou a používaním počítačových programov, databáz, IT služieb a technológií. V Slovenskej republike bol aktuálne prijatý nový zákon - Zákon č. 185/2015 Z. z. Autorský zákon s účinnosťou od 1. 1. 2016, ktorý medzi iným reaguje na nové právne podmienky v prostredí globálnej počítačovej siete internetu. Cieľom koncepcie nového autorského zákona bola príprava moderného a flexibilného právneho predpisu, ktorý zabezpečí autorom a iným nositeľom práv efektívnejší výkon ich práv v rámcoch stanovených európskym a medzinárodným právom.