Does the internet usage reduce the corruption in public sector? the short run and long run causality - Huňady, Ján
Vzťah používania internetu a miery korupcie vo verejnom sektore. Grangerov test kauzality, modely fixovaných a náhodných efektov. Kointegračná regresia panelových dát pre určenie dlhodobého vývoja vzťahu. Zlepšený prístup k informáciám, kontrolné mechanizmy a automatizácia procesov ako hlavné dôvody zníženia korupcie.