Teoreticko-aplikačné problémy ručenia za daň - Prievozníková, Karin
Ručenie za daň z pridanej hodnoty je inštitútom, ktorý bol do slovenskej právnej úpravy začlenený pod vplyvom daňovej politiky EÚ. Z dôvodu nie celkom správneho metodologického prístupu zákonodarcu pri transpozícii tohto inštitútu do vnútroštátneho práva vzniklo viacero interpretačných a aplikačných problémov. Aplikácia tohto právneho inštitútu v praxi značne ovplyvňuje podnikateľské prostredie.