Mestá ako komplexné entity a globálni aktéri: dynamika ich rozvoja a faktory zmien - Brzica, Daneš
Jeden z možných scenárov rozvoja globálnej spoločnosti, ktorý predpokladá nárast globálneho významu miest a tiež niektorých nových javov v oblasti štúdia rozvoja miest. Chápanie miest sa mení v dôsledku nových prístupov z teórie komplexnosti a evolučnej ekonómie.