Využitie bankrotových modelov v podmienkach Slovenskej republiky - Stanková, Adriana, 1990-
Kríza, označovaná aj ako najhlbšia hospodárska kríza od veľkej krízy z 30-tych rokov 20. storočia, vyvolala vlnu otázok zaoberajúcich sa finančnou analýzou a predikciou budúcej finančnej situácie podnikov. Nové možnosti analýzy ekonomickej situácie so sebou prináša zavedenie Registra účtovných závierok v Slovenskej republike a možnosti automatizovaného prístupu k jeho dátam. Analýza schopnosti vybraných bankrotových modelov správne klasifikovať v podmienkach Slovenskej republiky jednotlivé podnikateľské subjekty medzi finančne zdravé podniky alebo medzi podniky, ktorým hrozí bankrot.