Zur Phonetikvermittlung im Deutschen - Adamcová, Silvia, 1984-
Dôležité fenomény zvukovej roviny nemeckého jazyka, ku ktorým patria okrem segmentálnej a suprasegmentálnej fonetiky aj proces osvojovania kodifikovanej výslovnosti. Ide o osvojovanie si kľúčových zručností a kompetencií, ku ktorým patrí lingvistická, komunikatívna ako aj interkultúrna kompetencia.