Je paradigmou budúcnosti solidarita? - Páleník, Viliam
Definovanie solidarity ako dobrovoľnej spoločenskej súdržnosti a ochoty ku vzájomnej pomoci a podpore v rámci nejakej skupiny. Ekonomické aspekty inak sociologického pojmu solidarita sa výraznejšie prejavili v povojnovom období ako reakcia na medzivojnovú krízu. Solidaristické ekonomické teórie a náčrt budúcich trendov solidarity.