Problémy svetovej ekonomiky z globálno - evolučného hľadiska - Burgan, Robert
Svetová ekonomika z globálno-evolučného hľadiska. Sociálno-ekonomický systém, ktorý vystupuje a pôsobí ako jeden celok, súhrn národných hospodárstiev jednotlivých štátov sveta. Vzájomná previazanosť jednotlivých hospodárskych a sociálnych premenných. Riešenia globálnych sociálnych a ekonomických problémov.