Prvky účtovnej závierky subjektov verejného sektora - Kršeková, Marianna
Príspevok skúma jednotlivé prvky účtovnej závierky z hľadiska ich obsahového vymedzenia a kritérií pre ich vykázanie v účtovnej závierke subjektov verejného sektora. Vymedzenie prvkov účtovnej závierky je riešené v Koncepčnom rámci pre finančné vykazovanie subjektov verejného sektora určené na všeobecné použitie. Prvky účtovnej závierky subjektov verejného sektora predstavujú majetok, záväzky, náklady, výnosy, vklady vlastníkov a výbery vlastníkov. Výsledkom skúmania jednotlivých prvkov účtovnej závierky je ucelený súbor poznatkov o prvkoch účtovnej závierky z hľadiska ich obsahového vymedzenia a kritérií pre ich vykázanie v účtovnej závierke subjektov verejného sektora.