Účtovanie prijatých a poskytnutých darov v jednoduchom účtovníctve - Strählová, Jarmila
Dary najčastejšie poskytujú podnikateľské subjekty a výnimkou nie sú ani malí podnikatelia – fyzické osoby. V podnikateľskej praxi môže nastať aj taká situácia, aj keď len výnimočne, že podnikateľ dar dostane, t. j. dar príjme. Ako má podnikajúca fyzická osoba postupovať pri účtovaní prijatého a poskytnutého daru v sústave jednoduchého účtovníctva. Ilustračnépríklady.