Vznik daňovej povinnosti v režime pozastavenia dane - Boráková, Lucia
Daňová povinnost vo všeobecnosti vzniká po splnení zákonom stanovených podmienok, a to napríklad dňom dodania tovaru pri dani z pridanej hodnoty. Vznik daňovej povinnosti v režime pozastavenia dane predstavuje osobitný spôsob zdanenia tovaru podliehajúceho spotrebnej dani. Stručná charakteristika jednotlivých základné pojmov.