Daňová podpora výskumu a vývoja v Slovenskej republike - Baštincová, Anna
Príspevok je zameraný na daňovú podporu výskumu a vývoja v SR formou úľavy na dani a formou odpočtu nákladov na výskum a vývoj zo základu dane z príjmov. Obsahuje vymedzenie výskumu a vývoja, na ktorý možno uplatniť daňové zvýhodnenie, obsah projektu ako elementárnej podmienky pre uplatnenie daňového zvýhodnenia, oprávnené náklady na riešenie projektu, povinnosti riešiteľov projektu, podmienky a výpočet úľavy na dani a odpočtu nákladov na výskum a vývoj.