Flexibilný odporúčací systém založený na conformance a t-norm funkciách - Hudec, Miroslav, 1969-
V príspevku je demonštrovaný flexibilný odporúčací systém, ktorý umožňuje používateľom pracovať s neurčitosťou a nejednoznačnosťou, ktorú má v danej úlohe. Týmto sa odporúčací systém približuje bežnému ľudskému uvažovaniu, t. j. nenúti používateľa definovať požiadavky presnými numerickými hodnotami. Týmto sa skĺbia vlastnosti ľudského uvažovania: skúsenosti, subjektivita a nejednoznačnosti s formálnymi matematickými metódami. Toto môže priniesť rozšírenejšie používanie formálnych metód v rozhodovaní a lepšie využívanie dát.