Účtovníctvo rozpočtových organizácií, príspevkových organizácií a obcí v procese jeho harmonizácie na Slovensku - Kovalčíková, Antónia
V príspevku sú prezentované výsledky analýzy účtovníctva rozpočtových organizácií, príspevkových organizácií a obcí v jeho vývoji na Slovensku od roku 2003 doteraz. Rok 2003 je významný v dôsledku prijatia nového zákona o účtovníctve. V príspevku sú prezentované významné zmeny ako dôsledok procesu novelizácie zákona o účtovníctve a vývoja účtovníctva v procese harmonizácie národnej právnej úpravy účtovníctva subjektov verejnej správy s medzinárodnými účtovnými štandardami IPSAS. Pri analýze účtovníctva rozpočtových organizácií, príspevkových organizácií a obcí sa autorka zamerala na jeho základné charakteristiky (predmet účtovníctva, účtovné obdobie, sústavu účtovníctva) a účtovnú závierku (definíciu, súčasti, druhy účtovnej závierky).